Vă voi vorbi despre o vacanță pe care nu o voi uita niciodată. Vacanța pe care am petrecut-o împreună cu părinții într-un loc exotic…

  Era o zi de vară, mai exact a zecea zi a lunii cuptor (iulie) și tot odată ziua mea de naștere. Părinții mei, parcă timizi, îmi pregăteau ceva. În mintea mea se desfășurau zeci de scenarii care cuprindeau de la torturi uriașe, petreceri surpriză până la gadgeturi de tot felul, lucruri pe care mi le doream de altfel, și totuși au reușit să mă surprindă:

– La mulți ani, îmi spuse tatăl meu zâmbind,

– La mulți ani și grăbește-te să-ți faci bagajele căci plecăm în Bora Bora, spuse mama radiind de fericire.

Bora Bora

Am început să râd și să pun întrebări însă mama și tatăl meu m-au lămurit rapid și în câteva minute îmi făceam bagajele fiind cuprins de o stare de fericire dar tot odată și de nedumerire. Eram fericit că plecam însă totul se întâmplase atât de repede.

  Avea să fie o excurise light cum spun americanii astfel că nu mi-am luat prea multe lucruri cu mine. Am fost obligat să-mi las chiar și laptop-ul acasă, telefonul fiind singurul gadget prin care mai puteam fi la curent cu ceea ce se întâmplă în online însă nu i-am dat prea mare atenție acestui detaliu la momentul respectiv.

  Am plecat a doua zi în grabă ca să nu întârziem la avion, a trebuit să mergem în Cluj cu mașina pentru a lua avionul spre Tahiti iar mai apoi spre Bora Bora. Drumul a fost obositor dar peisajul de acolo m-a revigorat rapid.

  Ne-am stabilit la hotel, părinții mei au ramas în cameră pentru a se odihni iar eu am ieșit pe plajă. După o baie scurtă m-am întins pe un sezlong cu un cocktail de cocos și vă mărturisesc, chiar dacă soarele se pregătea să apună afară era o căldură îngrozitoare, simțeam că mă sufoc.

Bora Bora

  Analizând lumea și peisajul am zărit un domn cu un laptop de culoare maro în brațe, deși era la câțiva metrii față de mine, fiind un mare pasionat al domeniului IT, nu am putut să nu observ detaliile fine ale designului. Mi-am spus, trebuie să fie ceva scump, de ultimă oră.
  În tot acest timp privirea mea a rămas fixată pe laptop eu fiind prins într-o transă care părea că a durat câteva secunde însă în realitate era mult mai mult. M-am trezit din acea transă și mi-am dat seama că tipul mă privea nelămurit, îmi părea cunoscut însă am fost nevoit să întorc privirea deoarece era deranjatoare. Mă prefăceam că admir peisajul însă privirea mea trăgea tot spre tipul misterios și laptopul său pe care tasta cu viteză.

  Vroiam să-l întreb ce laptop folosește, dacă se încălzește, ce performanțe are și cât a plătit pentru o piesă performantă dar tot odată atât de elegantă însă mă temeam că nu vorbim aceeași limbă, poate el nu știe engleză, și dacă știe care sunt șansele să-i răspundă unui tânăr care-i aruncă priviri suspecte.

  Iau o gură din cocktail, îmi scot telefonul și încerc să mă conectez la WiFi-ul terasei din apropiere, în același timp tipul închide toate task-urile, își ia cămașa și având într-una dintre mâini laptopul semi-deschis se îndreaptă spre mine cu pași mărunți și mișcări calculate. În acea fracțiune de secundă uitându-mă la figura sa am realizat că este tocmai Raoul Dorkovsky, un magnat al petrolului din Rusia.

  Ajuns lângă mine zâmbește, îmi aruncă laptopul în brațe și-mi spune „Enjoy it !” și până să apuc să spun ceva era deja plecat.

  Întorcând privirea am realizat că țin în mâini un Asus din seria K, cel mai scump din seria respectivă Asus K53SV-SX535D, vârf de gamă. Un laptop cu procesor i7 de 2.0 GHz, 8 GB RAM – DDR3, placă video de 2048 MB de la nVidia și un design atrăgător care mă duce cu gândul la laptopurile din seria Seashell.
  Toate acestea m-au făcut să exclam Ce tehnologie, ce bijuterie !

ASUS K53SV ASUS K53SV ASUS K53SV ASUS K53SV

ASUS K53SV

  L-am butonat iar și iar și doar pielea de găină și soarele care dispărea încet încet m-a făcut să-mi dau seama că se făcuse seară căci laptopul nu se încălzea la fel ca cel de acasă iar mai târziu am aflat că asta se datorează tehnologiei IceCool a acestuia. Am dus laptopul la recepție (eu îmi doream să-l păstrez dar părinții m-au convins să-l las acolo, nu era al meu).

  Întreaga vacanță m-am gândit la acel portabil spunându-mi mereu că ar fi perfect pentru drumeții și pentru întâlnirile la care particip. S-ar descurca grozav în editare foto & video, redarea fișierelor video Blue-Ray și sunt sigur că nici jocurile nu ar fi o problemă (chiar și bloggerii au nevoie de relaxare câteodată), fiind asigurat de tehnologia IceCool că nu se va încălzi.

Vă spun, e o piesă pe care dacă ajungi să o butonezi nu vei mai vrea să o lași din mână !

PS: Având în vedere performanțele laptopurilor din cea de-a treia generație K și prețurile încadrate între 1364 lei și 3099 lei acestea oferă un raport performanță, calitate & designpreț de invidiat !

Sursa pozelor: 1 și 2 Scenariu fictiv. Articol dedicat concursului Blogwars.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *