Tehnologie de ultimă oră la electrocasnice

  Beko scoate pe piață un frigider care aduce o inovație în domeniu, frigiderul cu lumină albastră, o funcție specială numită Beko Smart Blue care promite menținerea efectului de fotosinteză, funcție care crește durata de conservare și nivelul de vitamine al fructelor și al legumelor.

Beko Smart Blue

Așa numita tehnologie „Smart Blue” este folosită și în cazul mașinilor de spălat, să vedem cum este descrisă aceasta pe site-ul oficial:

Special creat pentru o igiena sporita, programul Extra Hygiene distruge bacteriile si microorganismele in proportie de 99,99%* .

La selectarea acestui program, se activeaza led-ul albastru de pe panoul de control.

* (rezultat certificat de Institutul de testare a produselor si asigurare a calitatii – LGA QualiTest GmbH)

  Cum mi-ar plăcea mie să evolueze tehnologia în direcția aceasta ? Având în vedere că Samsung a scos pe piață un frigider cu Android consider că am avea nevoie de un frigider cu un mic display care să inregistreze produsele pe care le depozităm în el (ouă, salam, mere, carne de pui ș.a.m.d.) și care cu ajutorul unui algoritm să realizeze un profil iar atunci când unul dintre cele mai folosite produse lipsește să ne anunțe printr-o alarmă/un mesaj de înștiințare. De asemenea ne-ar putea recomanda astfel de profile bazate pe atât de numeroasele diete de pe internet, profile configurate în funcție de greutatea utilizatorului, vârstă, înălțime, boli de care acesta suferă etc.

  O idee ar fi și ca frigiderul să ne recomande rețete de mâncare în funcție de conținutul acestuia.

  Ceea ce am scris mai sus este realizabil și normal în secolul XXI la un aparat electrocasnic însă aș vrea să vă aud și pe voi, așadar ce îi lipsește frigiderului tău ?

Etichete: , ,

6 comentarii

  1. Sa faca o lista de cumparaturi si sa o scoata la o imprimanta termica incorporata sau sa comande pe internet produsele (in ideea ca sunt magazine online de produse alimentare).
    Sa verifice termenele de valabilitate ale produselor din el si sa te atentioneze cand sunt gata sa expire.
    Sa te atentioneze cand este supraincarcat si nu mai poate raci eficient (buna pentru mama si nevasta-mea).

    Astea in afara de cele propuse de tine!

    Daca mai imi vin in minte revin cu un comentariu!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.