E timpul să treci la electronică!

Părinții mei fumează fiecare câte un pachet de țigări pe zi, nu credeam ca voi fi vreodată deranjat de fumul de țigară. Mă deranja, dar nu cât să plec din încăpere sau să simt că mă sufoc. Situația s-a schimbat puțin de când sunt la facultate, colegii de apartament nu fumează, musafirii fumează ori în bucătărie ori pe balcon, iar atunci când îmi petrec timpul în localuri/spații publice aleg de cele mai multe ori să stau în spațiile pentru nefumători. Mă deranjează fumul de țigară atunci când cineva fumează în proximitatea mea, iar în spații închise simt ca mă sufoc.

Vecinii mei (din Cluj) au un obicei tâmpit, fumează pe casa scării. E de înțeles că nu vor să facă miros în casă (aici putem vorbi despre o dependență serioasă, fiindcă nu-mi explic care e sensul fumatului atunci când nu poți să o faci la tine în casă, relaxat, însă despre asta altă dată), dar nu fumează nici pe geam sau pe balcon ci pe casa scării. Ies pe palier, vecina de vis a vis și vecinul din perete (care știu că fumează ceva hardcore – adică nu e Vipercig, e Carpați sau echivalentul – fiindcă miroase uneori a fum și a tabac în fața ușii sale de nu poți sa respiri) și fumează 2 – 3 țigări în timp ce discută, probabil, pe marginea mersurilor din bloc.

Ieri, ies grăbit din apartament, pe casa scării un miros puternic de fum și luminile aprinse. Am ieșit în viteză din bloc și m-am îndreptat spre stație, care e după primul colț la două minute de mers, după ce am luat colțul blocului am văzut o domnișoară cu o țigară în mână, iar în urma sa o dâră de fum care încă se simțea.

Unde am vrut să ajung făcând referire la domnisoara de mai sus: am întâlnit chiar și businessmani care miroseau puternic a tabac sau a fum de țigară, amestecat cu un iz de parfum. Chiar dacă poate părea puternic, bărbătesc – în stilul vechiilor mafioți – dacă ai un loc de muncă în cadrul căruia trebuie să lucrezi cu oameni… e timpul să treci la electronică!

tigara

Serios, lichid pentru țigară electronică găsești la preturi mai mult decât convenabile, iar acum nici aparatul, țigara electronică propriu-zisă, nu costă foarte mult.

În altă ordine de idei, revenind la premisă, fumul țigării electronice nici nu deranjează la fel de mult ca cel produs de o țigară clasică.

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.