Cum transferi conexiunile Google+ (Cercuri, +1ri, Youtube, pagini etc) într-un alt cont

Cum poți transfera conexiuniile Google – precum cercurile din Google+, +1ri, contul Youtube, Google Drive, pagini Google+ ș.a. într-un alt cont (pe o altă adresă de mail). Mi-am bătut capul puțin cu această problemă, dar i-am dat de cap.

În 2008 când mi-am făcut cont Google pentru a testa ceva servicii (cred că blogspot) nu mi-a trecut prin minte că voi aduna date pe acea adresă de mail făcută random și că îmi va fi greu să renunț la ea. Îmi spuneam că doar testez și îmi fac eu alt cont dacă voi fi interesat. Am „testat” totul cu acel cont – Analytics și Webmaster Tools prin 2009 când mi-am făcut blog, apoi Google+ în 2011, Google Drive ș.a.m.d. Între timp mi-am făcut un alt cont cu o adresă de mail serioasă din care am urcat clipuri de Youtube. Cum fac să unesc două conturi Google selectând ce servicii vreau din fiecare (în cazul meu, voiam să transfer toate serviciile cu excepția Youtube de pe vechea adresă de mail pe noul cont unde aveam contul Youtube primar)?

Transfer cercuri & servicii Google

Vă logați în contul sursă (cel din care transferați) și folosiți Google takeout tool:

afisati produse

Click pe link-ul „afișați aceste produse” pentru a selecta ce produse Google doriți să transferați în contul destinație.

produse Google

După ce ați selectat serviciile Google pe care doriți să le transferați, click pe iconița din dreapta sus:

Transferați conexiunile dvs. Google+ în alt cont

În noua pagină, în stânga este trecută adresa de mail a contului sursă (cel din care se vor transfera serviciile Google – cercuri, +1uri ș.a.m.d.), iar în dreapta va trebui să adăugați adresa de mail a contului destinație (cel în care se vor transfera serviciile Google), iar apoi urmați pașii de acolo.

cont sursă - cont destinație

Ca transferul să funcționeze e nevoie ca ambele conturi să aibă același nume! Contul sursă va fi înlocuit practic de contul destinație, transferul este ireversibil! Transferul începe în 7 zile de la îndeplinirea procesului descris mai sus și durează 1 – 2 zile. În timpul transferului nu veți putea face schimbări/posta în contul Google.

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.