Să ne înțelegem, trompetiști adică indivizi purtători de trompă.

Încă de la vârsta de patru – cinci ani obișnuiam să-l stresez pe tata atunci când se bărbierea. Mă urcam pe vasul de la toaletă ca să ajung la oglindă, îi luam pămătuful plin cu spumă și o întindeam pe față ca mai apoi, folosind capacul de plastic de la bic, să mă prefac că mă bărbieresc. Tatăl meu obișnuia să mă alunge și să-mi spună „ai să te saturi tu de bărbierit când crești mai mare !”.
Ei bine, încă nu m-am săturat, îmi place să-mi schimb look-ul cu ajutorul părului facial și îmi place senzația de după bărbierit, atunci când nu mă irit. Barba e o dovadă a masculinității, a maturității fizice.

Am barba tare, ca sârma. La cât de repede îmi crește ar trebui să mă bărbieresc tot a doua sau a treia zi, mai trag chiulul uneori.

Am început să mă bărbieresc cu un aparat electric Philips (din acesta), care și-a și făcut treaba cu brio un an sau doi, dar barba mea a devenit mai tare și mai groasă iar aparatul nu mai lua până la piele, iar la perciuni sau freze-n barbă tot trebuie să folosești o lamă, astfel că am renunțat la el.

Dacă nu mă bărbieresc aproximativ o săptămână, trebuie să folosesc un aparat de ras exelctric sau o mașină de tuns înainte să mă pot bărbieri cu lama. Momentan folosesc mașina de tuns fiindcă nu trage de firul de păr.

În ultimul timp am folosit lame din acelea roșii de la nea Gili (să nu ziceți că fac reclamă) și își fac treaba, dar am impresia că trebuie să le schimb prea des iar la perciuni și freze-n barbă nu sunt atât de utile. Pentru asta am un brici Solingen (pentru cunoscători) care a aparținut străbunicului meu și care trebuie ascuțit, iar în Sighișoara nu ai unde să ascuți o astfel de sculă, așa că aș aprecia dacă știți să-mi recomandați unde l-aș putea ascuți în Cluj.

brici Solingen

Am folosit de la cremă de ras la gel sau spumă. Nivea, Pascale Bleu sau alte mărci. Acum folosesc gama de la Denim (cremă de ras + aftershave) și chiar dacă crema nu înmoaie barba precum o face gelul de la Nivea, miroase bine și lasă o senzație plăcută după.

În procesul de bărbierire pare uneori că încerc să tund o perie de sărmă, câteodată mă și irit. De aceea vă întreb pe voi, domnilor, cu ce vă bărbieriți și cu ce dați după ? Nu-mi recomandați săbii din orient sau cenușă de makak la pubertate, nu mă ajută.

4 thoughts on “Trompetiștilor, cu ce vă bărbieriți?

  1. led says:

    Mai rar cu lama, mai mult electric. Am un philips nu stiu de care, electric, cu 2 lame si sunt foarte multumit de dansul. Acum vreo luna am incarcat pentru a 2-a oara acumulatorul; il folosesc din august 2012. Recomand fiindca nu irita pielea, cel putin mie. Aftershaveul e optional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *