Un stejar pentru fiecare scolar

Am participat alaltaieri la „miscarea” daca se poate numi asa „Un stejar pentru fiecare scolar”, adica am fost sa plantez cativa stejari pe Breite, nu departe de casa mea.
Am urcat pe deal pe frunzele umede si ghindele cazute si privelistea orasului alaturi de mirosul padurii m-a facut sa imi amintesc de zilele in care jucam fotbal pe brite (exista un teren improvizat de fotbal), de gratarele pe care le faceam cu colegii sau de zilele in care ne chinuiam sa urcam printr-o parte cu bicicletele ca sa coboram pe alta.

  Am facut si poze, imi pare rau ca nu am putut posta imediat ce m-am intors de la plantat dar hostul (dap.ro) a fost cazut 2 zile si jumatate din nu stiu ce motive (daca, comentez ma trezesc ca nu mai am host la blog ca asa e in ROMania) si fara prea multe lugu lugu nu am avut cum sa postez.

  A fost foarte distractiv (am scapat si de scoala…) si am facut si ceva la care ma gandeam de mult adica am participat la un astfel de eveniment ECO.Domnii de acolo au fost foarte generosi, ne-au fost prezentate „procedurile” (ne-au spus cum se sapa corect), ne-au spus sa nu tinem uneltele pe spate ca ii putem rani pe colegi iar dupa toata activitatea am primit sepci,sandwichuri,apa minerala si tricouri verzi care au in partea din fata sloganul „Un stejar pentru fiecare scolar” si pe verso un stejar si spnsorii care ne-au ajutat si astfel le multumim celor de la Kinomé, Mol, Fundatia pentru parteneriat si celor de la Accor.

  Totul a decurs foarte frumos si pot spune ca s-au plantat cateva sute de copaci, totul a fost pe baza de voluntariat (adica ne-am oferit voluntari, din diverse motive unii chiar tineau sa faca asta iar altii sa scape de o zi de scoala), inaintea liceului meu Joseph Haltrich in numele caruia ne-am dus au mai fost inca 3 licee (adica restu liceelor din oras) iar noi eram aproximativ 100 de persoane din clasele a-IX-a si a-X-a iar dupa licee au urmat si scolile din oras.

  Sunt placut impresionat ca mai exista stfel de evenimente si as fi bucuros sa existe cat mai multe deoarece acestea te fac sa spui ca Romania nu este chiar o tara de rahat :-).

PS: Poze frumoase realizate de specialisti pe dealul despre care v-am vorbit Breite puteti gasi pe siteul oficial la linkul: http://breite.ro/galerie.php?lang=.

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.