Inițial articolul avea să se numească „Presa mureșeană e incompetentă” dar prefer să vă las pe voi să constatați asta.

  Ca să înțelegeți de ce sunt deranjat aș vrea să fac o scurtă introducere:

  Scriu pe acest blog de doi ani de zile iar mai nou sub logoul blogului apar și domeniile din care scriu, Divertisment, IT și Online. Am reușit cu greu să mă fac cunoscut în blogosferă prin diferite acțiuni pe care le-am întreprins sau prin simplul fapt că am participat la întâlniri din întreaga țară și am lăsat o impresie bună.

  Ca un om din Sighișoara sau din alt oraș, o persoană din offline, să îmi cunoască blogul respectiv să mă cunoască pe mine, eu trebuie să fac un efort înzecit pentru asta, astfel mi-am personalizat niște tricouri cu care m-am dus la școală și cu care am ieșit prin oraș, lucru care a provocat un mic buzz. Mi-am făcut și niște cărți de vizită pe care le împart atunci când am ocazia.

  E adevărat, de blogul meu au aflat câteva persoane și pe cale orală dar tot nu e destul !

  Având în vedere cele de mai sus (cât îi e de greu unui blogger să se facă cunoscut) gândiți-vă că un articol într-un ziar sau o publicație într-o revistă poate fi foarte importantă. În cazul în care informațiile sunt corecte poate fi un material promovator prețios, în caz contrar îți poate eclipsa toată munca depusă.

  Lui Ion îi e de ajuns să citească o singură dată într-un ziar/revistă că pe BogdanAnghelina.ro se scriu recenzii că nu v-a intra cu siguranță pe acel blog. Cu ce îl ajută pe Ion care abia se obișnuiește cu tastatura „recenziile mele” ?

Alta ar fi situația dacă Ion ar afla că pe BogdanAnghelina.ro există și ghiduri care te învață să folosești diferite programe pe calculator, ghiduri de instalare a webcam-ului, ca să-l vadă rudele din Spania și multe altele.

 

  Cătălin Hegheș, un jurnalist pe care l-am întâlnit în cadrul evenimentului Mureș Fotbal Meet, scrie în Punctul o serie de tâmpenii neadevăruri la care mă simt dator să răspund (voi cita din ziar):

 • „După ani de zile în care cele mai cunoscute bloguri aparțineau unor jurnaliști sau unor persoane publice, blogosfera mureșeană începe să se așeze și să iasă din anonimat. Primii pași s-au făcut printr-o serie de întâlniri inițiate de Mihai Negrea…”

  Greșit ! Întâlnirile au fost inițiate de Mircea Recheșan de la Lenesu.info, persoană prin intermediul căruia am interacționat și eu cu bloggerii mureșeni prima data în 5 Martie 2011 !

 • „Seria de întâlniri inițiată de Mihai Negrea și-a propus însă și un scop ceva mai palpabil și, de ce nu, chiar ambițios: acela de a organiza o întâlnire a bloggerilor din țară la Târgu Mureș…”

  Ideea meet-ului nu îi revine lui Mihai Negrea, fiind o idee născută printre discuții în cadrul unei întâlniri generale. Mihai Recheșan spunea că trebuie să facem „ceva” pentru a pune Mureșul pe harta blogosferei, eu am venit cu ideea unui FotbalMeet deoarece participasem deja la un astfel de eveniment de unde am „furat meserie”.

 • „BogdanAnghelina.ro oferă recenzii ale unor site-uri…”

  Pe BogdanAnghelina.ro există articole din domenii precum IT, Online, Divertisment și nu numai. Faptul că am niște review-uri detaliate ale unor site-uri, care sunt apreciate ce-i drept, nu înseamnă că pe blogul meu se scriu doar recenzii. Aici nu își are loc generalizarea și pentru acest punct am dat exemplul cu Ion.

 • * Țin să subliniez că Mihai Negrea, organizator al evenimentului #MuresFotbalMeet, a depus un mare efort în cadrul organizării evenimentului însă informațiile pe care ziarele le-au preluat din comunicatul de presă dat de acesta (pe care l-am văzut, îl am salvat) nu coincid !

articol Punctul - part I  articol Punctul - part II

  Dar nu vă temeți, jurnalismul nu e după ureche doar pe plan local, de oaie au făcut-o și cei de la Adevărul, postând în articol (link) o poză de la o întâlnire anterioară a bloggerilor din județul Mureș. Tot aceștia au scris că cel mai tânăr participant are 17 ani corectându-se mai apoi în ambele privințe.

  E evident că au preluat acele informații din comunicatul de presă dat de Mihai Negrea însă de ce nu au făcut-o corect ?

O parte a comunicatului de presă…

Ineditul acestei întâlniri este în primul rând că va avea loc într-un cadru total non-formal. Participanţii vor vizita oraşul, vor face plajă şi baie în complexul weekend, vor sta pe terase iar în timpul acestor activităţi se vor purta discuţii și se vor crea, de ce nu, relaţii profesionale.

Nu mai vorbim de organizatori care sunt sub media de vârstă a participanţilor cel mai tânăr, Bogdan Anghelina având doar 17 ani.

  Nu pot să trec cu vedere deschiderea de care a dat dovadă doamna Erika Mărginean, jurnalistă la ziarul Zi-de-Zi în care am fost menționați cu ocazia evenimentului organizat, atât în online (link 1 & link 2) cât și în print:

Veți spune că am favorizat articolele din Zi-de-Zi deoarece mă pun într-o lumină bună, nu asta e relevant, acolo informațiile au fost preluate și prelucrate (știu domnilor că voi, ca jurnaliști, trebuie sa prelucrați informația) însă fără a deforma realitatea !

 

  Următoarea întâlnire pe care o vom organiza, pardon, pe care Mihai Negrea o va organiza va fi cu siguranță pentru a dezbate reacțiile produse pe urma MuresFotbalMeet-ului, printre care și articolele din ziare :-D.

PS: Domnule Cătălin Hegheș, în afară de decalarațiile din ziar nu știu ce ți-au povestit bloggerii din Târgu Mureș dar la următorul meet ar trebui să ne întâlnim să-ți explic cum stă treaba cu blogosfera mureșeană, nu că aș fi un guru în domeniu dar tind să cred că am o idee ceva mai conturată :-).

7 thoughts on “Una pentru presa mureșeană

 1. Neydamn says:

  Off de ce sa stricati imaginea unui eveniment asa de fain, prin cearta? Sau mi se pare mie cearta? Oricum ca sa fac un soi de gluma, bai sa-mi bag cracu am aparut in ziarele muresene si oltenia este chiar in mijlocul pozei ! Bravo Nebunia si cu mine :)) Suntem in mijloc si va tinem pe toti laolalta 😛 Nah ca sa ma simt si eu mandru 😛

 2. mihai negrea says:

  hat :)) e cam agresiv articolul.. eu n-am nici o treaba sincer :))
  fiecare scrie ce vrea si ce intelege. Eu le multumesc ca au fost cat de cat interesati de eveniment si ca au scris… ca vorba aia puteau sa nu scrie. detalii de-astea ca cine ce cum cand unde… i don`t give a shit. important e ca astia sectantii / bloggerii au facut ceva :)) sa stie lumea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *