Upgrade la jocul copilăriei: Airsoft

V-am mai vorbit eu aici pe blog despre jocurile copilăriei noastre, care spre surpinderea unora nu erau jocuri pe calculator – am fost generația care a prins tranziția spre tehnologie, dar nu am crescut cu tehnologia în brațe sau cel puțin nu eram atât de atrași de ea atunci. Și sincer să fiu nici nu era foarte accesibilă.


Era în vara lui 2010 sau 2011 și alături de prietenul meu Ciprian, împreună cu care am trecut printr-o grămadă de peripieții, hotărâsem să ne cumpărăm arme airsoft. Trecuse de mult vârsta la care ne jucam cu tubermane și cornete deci, la o analiză mai amănunțită a dorinței noastre, probabil că era nevoia de a retrăi momentele acelea de suspans pe care ni le cream cu ajutorul unor tuburi de plastic și a unor cornete de hârtie, doar că de data aceasta cu un mic upgrade – copii a armelor reale, pe bază de gaz, CO2 sau electrice și cu bile de plastic.

Era a doua pasiune costisitoare (și trecătoare) pe care am experimentat-o împreună cu Ciprian. Într-o altă vară strângeam și investeam bani buni în bicicletele noastre, de la pedaliere la schimbătoare și frâne până la cauciucuri, cabluri și accesorii – toate acestea pentru a ne putea da drumul cu ele din cele mai înalte puncte pe care le găseam, cutreierasem toate dealurile dimprejur, dar o făcusem cu stil 😀 .

Revenind la premisă, acum eram nebuni după arme și nu visam decât să ne împușcăm unul pe altul sau să tragem ca orbii după conserve – nu luasem în calcul că un joc de airsoft în două persoane s-ar putea să devină rapid plictisitor, eram prea ahtiați după jucăriile acestea pentru a privi în ansamblu.

arma airsoft

După zeci de review-uri și comentarii citite pe internet ajunsesem să știm mai bine decât cei de la Airsoft6 ce produse au în stoc, care și de la ce producător sunt mai bune și care e raportul preț – calitate. Știam care e diferența între încărcătoare Mid-Cap și Hi-Cap, când folosești baterii Ni-MH și când Li-PO și ce fel de amortizoare avem nevoie, cu filet invers sau cu filet normal + invers, ce să mai, eram mai experimentați decât magazionerul însărcinat cu armamentul din unitățile militare.

Din păcate, pentru că o armă costa atunci de la 350 – 400RON în sus, nu am apucat niciodată să ne cumpărăm armele dorite și probabil dacă am fi făcut-o ne-am fi plictisit repede de ele fiindcă un joc de airsoft nu e făcut să fie jucat în doi. Visul rămâne însă și îmi doresc ca, pe lângă o sesiune de trageri la un poligon, să reușesc să strâng o gașcă cu care să mergem să ne jucăm „pac – pac” într-o variantă upgradată.

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.