Ați auzit noua știre, pe ăștia ce debitează fără limite ? Am citit la Piticu cum că Olguţa Vasilescu vine cu o idee născută din lipsă de timp ori din exces de frustrare, o lege prin care înjurăturile vor fi cenzurate pe internet.

  Așa ca între prieteni deși nu avem nici o conexiune permiteți-mi să mă exprim liber, prin urmare dragă doamnă Olguța n-are CNA-ul atâtea buzunare unde să bage banii din amenzi atât cât putem noi să ne băgăm prilejul :-). În plus nu vorbim de un partid ci de însuși INTERNETUL !

  Deci uitați care-i skepsul, nu sunt de acord cu ciupalacii ce împart cuvinte grele-n stânga și-n dreapta. Tot odată se știe că atât pe blogul personal cât și în general în larga sferă internetică folosesc un limbaj decent plăcut însă sunt situații care necesită un astfel de limbaj. Blogul personal e personal pentru că pot să-mi bag și să-mi trag cât vreau când vreau iar decizia de a citi sau nu îi aparține userului/cititorului. Când spui internet spui o lume virtuală fără margini în expansiune continuă, ei, și s-au găsit românii noștrii să pună garduri acolo unde totu-i liber.

  La articolul lui Piticu creat după știrea aceasta (știrea completă de pe Realitatea) un comentator Andi menționa că în Turcia serviciul de video sharing YouTube este interzis. Bun, și turcii-s mai competenți, mai civilizați ? Nu, ba din contra prin interzicerea dreptului de a viziona video-urile de pe YouTube aceștia sunt privați de o bucată importantă din sfera la care ne referim. Pe bune, ca user sau blogger imaginați-vă internetul fără YouTube. Deși după cum spunea și Piticu oamenii reușesc să încalce ocolească chiar și acea lege, există nenumeroase metode >:).

  Tot pe pagina de la Realitatea.net pe care am linkuit-o mai sus puteți citi cum că cei responsabili de asta se vrea a fi CNA dar Christian Mititelu declară că CNA nu poate să se ocupe „în acest moment” de monitorizarea internetului. Credeți-ne că știm.

  Ceea ce mi-a plăcut a fost declarația domnului Varujan Pambuccian care într-adevăr în ciuda vârstei (fără supărare însă ăștia cu legi ce privesc internetul, legi care pe majoritatea ne-ar afecta sunt trecuți de vârsta a doua) vede adevăratul potențial al internetului și declară că ar sprijini o lege care ar veni în favoarea bloggerilor și a furnizorilor de content prin care aceștia ar putea sancționa persoanele care acceptă unele reguli ca mai pe urmă să nu se supună acestora. Corect, felicitările mele omului !
  Și tot în declarația sa acesta menționează, citez „Şi mai cred că la început demersul nostru va stârni un val de furie” am încheiat citatul. Încă o dată da, nici nu vă imaginați ce reacții vor exista mai degrabă un tsunami :)).

3 thoughts on “Vor sa ne cenzureze internetul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *