Windows 8.1 pentru Windows 8 e ca S-ul pe care cei de la Apple îl atribuie denumirii, la tot al doilea terminal. E o bibilire a sistemului de operare anterior, încercarea de a repara sau, mai degrabă, adapta unele caracteristici.

Despre ce aduce nou Windows 8.1 s-a scris aici, nu mai discutăm – rămâne să-l testez cât de curând. Eu reacționez la unul dintre comentariile lăsate pe go4it la articolul despre Windows 8.1:

comentariu go4it

Ceea ce pare că nu înțeleg oamenii este că nu utilizatorii dictează schimbarea – dacă ar fi fost așa am fi avut smartphone-uri ușoare a căror baterie ține mai mult, laptop-uri cu ecrane glare ș.a.m.d. Desigur, companiile fac research și se folosesc de părerile utilizatorilor, le folosesc pentru a-și adapta ideile însă nu pentru a le schimba complet.

În altă ordine de idei, Microsoft pierde bani dacă nu forțează migrarea spre un sistem de operare care să funcționeze și pe desktop-uri și pe tablete/laptop-uri cu touchscreen, dispozitive care să fie în armonie. Se caută crearea unui ecosistem, asta pentru că cei de la Apple au deja unul bun.

Haideți să ne imaginăm meniul arborescent din W7 pe o tabletă, cu ecran de 7 inch. Exact.

Microsoft vrea să muleze acest sistem de operare – creat mai degrabă pentru tablete – pe sistemele desktop sau pe laptop-uri, însă nu vor renunța la caracteristicile care fac din Windows 8 un sistem de operare potrivit pentru o tabletă – chiar dacă asta ne deranjează pe noi, ceilalți utilizatori.

One thought on “Windows 8.1 – unele schimbări trebuie forțate

  1. Alexandru Ionut says:

    Cand au anuntat introducerea butonului in w8.1, am presupus ca vine la pachet cu meniul. M-am inselat amarnic. Astazi am fost sa-mi cumpar un telefon, mai exact sa vad ceea ce as putea alege. Eu sunt fan Nokia. M-am uitat la un lumia 720, si 820. Sunt foarte frumoase, dar sistemul de operare e jalnic. Nu imi place de nici o culoare.. e praf.. e imens..e badaran.. nu stiu cum sa-i mai zic. Si e vorba de telefon.. Am ramas dezamagit. Nu ma asteptam sa fie asa aiurea chiar si pe telefon. De telefoanele samsung nu stiu ce sa zic.. toate sunt la fel.. mi-a placut unul foarte mult, dar un baiat de acolo mi-a zis ca e model vechi si nu pot actualiza os-ul. Mi-a recomandat un Alcatel O.T IMENS.. sau un samsung g3 mini… pana la urma am plecat fara telefon… OS 8 pe Nokia.. e praf. Pacat ca nu se baga pe altceva..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *