In general imi place sa detin controlul si sunt un adept al gadgeturilor, de asemenea ma folosesc de multe servicii din online pentru a imi face viata mai usoara.Acum vreo cateva saptamani am vazut intr-un episod al unui serial pe care il urmaresc o secventa in care tipul (personajul principal) cauta o persoana si s-a folosit doar de un site public de pe internet fara cont sau fara sa apeleze la politie si resursele acestora.In fine la ceea ce vreau sa ajung e “Nu v-ati intrebat niciodata, cum pot gasi o persoana cu ajutorul internetului ?”, ei eu m-am intrebat si cand am facuto nu mare mi-a fost mirarea sa aflu ca in Romania nu se prea poate face acest lucru.
  Deci daca vrem sa aflam mai multe lucruri despre o persoana caruia ii cunoastem doar numele o putem face doar daca acesta are un cont la unul dintre siteurile precum Twitter,Facebook,LinkedIn,Hi5,Google etc sau a “lasat” informatii pe internet intentionat sau din greseala si aici ne putem ajuta de motoarele de cautare care pot gasi de la linkuri ale siteurilor pe care le detine persoana pe care o cautam pana la comentarii pe care le-a lasat,tweeturi si poze.Dar asta nu este de ajuns fiindca atata timp cat o persoana nu se foloseste de aceste servicii sau evita sa mentioneze date persoanale in profilele create de acesta, noi nu putem gasi nimic in plus cei de la SRI/Politie nu cred ca sunt de acord cu impartasirea datelor personale a populatiei si asa cum am citit si intr-o discutie pe aceasta tema, noi inca avem probleme si cu recensamantul deci nici nu poate fi vorba de o baza de data a populatiei.
Ceea ce v-am spus mai sus se poate face cu ajutorul siteurilor precum Delibro.ro (informatii despre arborele genealogic), Bing (Se pare ca noul motor de cautare de la Microsoft are si o sectiune pentru cautarea persoanelor), 123People.ro (mi se pare unul dintre cele mai bune motoare de cautare chiar daca se bazeaza pe ce am spus eu mai sus, are rezultate destul de numeroase chiar si la cautarea unui singur nume) etc.

  Alta cale la care am putea apela ar fi cautarea in Pagini Albe/Pagini Aurii deoarece multe persoane au telefon fix sau una dintre rude detine un astfel de telefon si daca, cunoastem si numele acelei persoane exista sansa sa facem legatura intre aceste persoane desi acest lucru nu mai este unul exact si dedicat cautarii persoanelor pe care nu le cunoastem ci persoanelor carora nu le cunoastem numarul de telefon.

Eu am incercat sa explic in mare ce si cum se petrece in Romania in legatura cu cautarea persoanelor cu ajutorul internetului iar o sursa de unde m-am inspirat a fost sirburuslan.com.
Dar probabil pentru multe persoane este inca un lucru bun deoarece isi pot pastra anonimatul, internetul nesemnificand o amenintare ceea ce pe de o parte un avantaj in cautarea unei persoane precum un prieten/ruda etc, pe de alta parte poate fi un dezavantaj ca atunci cand o persoana care nu vrei sa afle unde locuiesti sau ce faci te poate gasi prin intermediul internetului.Eh in America se pare ca au vazut mai multe parti bune :-).

18 thoughts on “Cauta o persoana pe internet

 1. bogdan says:

  cautam un coleg de generala pe care nu lam mai vazut de mai bine de 15 ani. nestiind nimic de el doar numele, mam gandit ca poate reusesc cu internetu asta dar se pare ca nu functioneaza… salutari

 2. Antonia says:

  Bogdan,

  Buna initiativa desi doar gasirea paginii dvs cere un anumit nivel de abilitati tehnologice.
  Cunoasteti de ce Paginile Albe (cautarea unor persoane) se transfera automat pe Pagini Aurii care eu consider ca e in general alocata entitatilor comerciale?

  Multumesc in avans.

 3. doina iordache says:

  Caut o persoana din Galati. As dori foarte mult sa stiu daca mai traieste sau daca este bine,daca are o familie etc. Se numeste Tofan Gheorghe si este din Galati. In trecut, statea pe strada Ariei din Galati la nr.3 sau 4, nu-mi mai amintesc. Este important pentru mine sa am vesti de el si sa stiu ca este bine. Actual eu traiesc an Canada de 27 de ani. Multumesc anticipat persoanei care ma poate ajuta.

  Ma numesc Doina Iordache. 27mai 2014

  • Bogdan Anghelina says:

   Ai putea încerca să contactezi pe cineva din Galați pe care să rogi să-ți facă acest serviciu – în ultimul caz poți suna la o firmă de taxi (fiindcă numerele de telefon sun publice/ușor de găsit) și să rugați pe cineva să meargă să verifice, deși nu cred că au să o facă fără să fie plătiți.

  • Bogdan Anghelina says:

   Am dat câteva căi prin care o persoană poate fi găsită. Asta nu înseamnă că mă ocup cu așa ceva sau că o fac din hobby.

   Folosindu-vă de respectivele căi, încercați să dați de persoana căutată. Hai că nu e atât de greu 😉 .

  • SAVA DAN says:

   Buna, nu te-am intrebat pe tine, am pus intrebarea in general, poate cineva il cunoaste, intra cineva intamplator si chiar stie despre cine vorbesc.
   Mentiune:
   Poate locui in orice oras sau comuna din tara.

 4. denisa says:

  buna ziua ,caut o persoana numele ei este Cioanca Neluta Laura,intr-un siet am gasit un domiciliu dar numai atat,,,cred ca acuma este in drobeta turnu severin Mehedint strada banovitei,dar mai stiu ca o fost casatorita pana 2017 dar acolo am gasit un alt domiciliu adica strada zabrautului nr 22 A Mehedinti.si cand a fost casatorita a avut nume Capatana Neluta Laura…cum pot sa afla mai multe detalii dspre persoana???este foarte important…varog frumos sami ajutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *