Cu hoțul în casă

În Cluj-Napoca locuiesc într-un apartament cu două camere, decomandat. Am locuit în primă fază cu doi băieți, din Sighișoara, să le zicem Relu și Ionuț. Relu s-a mutat în vară, după niște neînțelegeri, fără prea multă zarvă și cu câteva obiecte de veselă de ale mele. Trecem peste asta.

În locul lui Relu, în camera mare – cu mine, s-a mutat un coleg de facultate cu care mă înțeleg chiar bine. Ionuț stă în continuare în camera mică și are pe ușă pusă o ială. Nu intrăm în cameră la el. Camera noastră are o ială de la foșții chiriași, dar nu avem cheia și nu o prea folosim.

Ionuț are o mătușă în vâstă sub tutela căreia se află. Mătușa mi-o pus gând rău încă de la începutul șederii noastre când mi-am luat ce pat am vrut și am adus dulapul (un dulap din acela mare, din lemn lăcuit, ca pe vremuri) din camera mică în camera mare. Stând strâmb și judecând drept, cred că-i logic ca în camera unde stau două persoane să fie dulapul cel mai mare, ar fi fost de comă ca noi doi să ne ținem hainele pe rafturi, iar Ionuț, singur în cameră, să și le țină în ditamai dulapul. În altă ordine de idei, el avea camera mică, noi aveam dulapul și ce paturi am vrut – e o situație echitabilă.

Distracția a început înainte de vacanța de iarnă, când mătușa a venit din nou să ne scoată din sărite. Se lega de orice, că i-am mutat un ou în frigider lu’ fi-su mai la stânga, că e mizerie în bucătărie, că facturile trebuie plătite – cu mențiunea că la gaz n-ar trebui să plătim atâta, că știe ea, a făcut calculul – că pute pe casa scării (de altfel își manifesta nemulțumirea față de apartament respectiv de vecini de fiecare dată când venea, și venea dacă nu la 3 săptămâni la o lună sigur).
De data aceasta a depășit măsura, ne-a jignit și l-am sunat pe proprietar pentru a lua măsuri, acesta ne-a rugat să așteptăm până după vacanță.

Ca să înțelegeți gravitatea situației, eu mi-am adus biroul de acasă cu desktop, monitoare, boxe, hard extern, am aparatul foto, TV tunnerul ș.a.m.d. O cameră de supraveghere în situația aceasta ar fi fost giugiuc bibelou, dar n-am avut.

Ironia face ca noi cu Ionuț să nu fi avut cine știe ce probleme, cu excepția faptului că nu curăța după el până nu-i trăgeam apropouri și făceam bâză de situație. Mătușa s-a întors la începutul lunii ianuarie și ne-a amenințat că stă cu noi până “pune totul la punct”. Da, Ionuț are 21 de ani, ca și noi.

După niște scene rupte parcă din filmele cu proști, în care mătușa în nebunia ei se bucura de faptul că ne deranjează oprind centrala termică, oprind curentul și căutând firele de la internet să le rupă, am fost nevoiți să chemăm poliția. Dacă primul băiat a plecat fără scandal, fiindcă nu ne înțelegeam, ea ne-a declarat “război” și ne-a prevenit că chiar și în cazul în care va fi evacuată, va sta până în ultima clipă “să ne toace”.

Am reușit între timp să o filmez cotrobăind prin camera noastră cu o cameră de buzunar, am lăsat-o pe birou de teamă să nu-mi strice ceva. Acum mă bate gândul să-mi instalez un sistem de supraveghere, ceva ieftin, pentru siguranță, chiar dacă noul coleg venit în locul lui Ionuț e de nota 11. Ca să nu pățiți la fel ca mine, aruncați un ochi peste instalare sistem supraveghere!

Grijă mare la oameni, până nu te arzi nu știi de ce-s în stare!

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.