Rodica a primit cadou de ziua ei doua bilete de avion. A plecat cu prietena ei cea mai buna la Londra, la cumparaturi. Au intrat intr-un magazin de pantofi si…

Londra

  În Magazin Rodica și prietena sa Ilianca aveau să îl întâlnească pe vechiul lor coleg, tocilarul clasei, cel mai prost din curtea școlii, Titel…
  Însă acesta se schimbase de la ultima lor întâlnire, și se schimbase atât de mult încât prima reacție a Ilincăi la vederea acestuia a fost un fel de “Jinkies !!!” sugrumat. Era un nou Titel ! De fapt era tot Titel cel care grebla chiștocurile de țigară din spatele școlii cu dinții, însă fusese upgradat. Alte haine, alt hairstyle, alt mers… ce să mai, alt look. Până și apelativul îi fusese upgradat, devenise Titu.

  Titu arunca priviri tăioase prin magazin, la secțiunea dedicată “celor cu trompă” desigur, acesta era vizibil deranjat de moda care dăinuie în zilele noastre. Titu e un om serios și nu își permite să poarte ciocate sau papuci cu șireturi într-o parte că nu vrea să dea șpițuri în fund nimănui și nici cortorar nu e.
  În tot acest timp Rodica și Ilinca se apropiau curioase. Titu le-a observat rapid chiar dacă stătea cu spatele (se numește “al treilea ochi” și nu oricine are această abilitate, însă Titu o avea) și s-a întors la 180 de grade printr-o mișcare parcă scoasă din balet. Titu s-a prezentat, uimit să le întâlnească pe cele două dame, și a încercat să faca niște glume pentru a destinde atmosfera:

– Ilinca nu te-am mai vazut de atat amar de timp. Marimile 42 – 45 sunt pe raftul din spate !

Ilinca vizibil deranjată de gluma de prost gust se scuză spunând că merge la baie, argumentând cu faptul că e în “perioada aceea” deși presimt că Titu nu s-ar fi zvârcolit noaptea în pat dacă nu ar fi aflat asta.

  Rodica preia cârma și începe să facă conversație punând niște întrebări câtuși de puțin normale. Astfel aceasta află că Titu lucrează într-un bar de acolo din Londra ca barman și că are un apartament închiriat undeva în centru.
  Conversația nu durează mult deoarece Titu se scuză spundând că se grăbește la cursul de croșetat chiar dacă și-ar dori să mai poată sta. Înainte de pleca acesta le invita pe cele două dame la barul la care lucrează, chiar în seara respectivă mixează un Dj cunoscut și plăcut de cei din generația lor.

  La întoarcerea Ilincăi de la toaletă, Rodica îi povestește despre propunerea pe care i-o făcuse Titu. Ilincăi i se bulbucase ochii ca două cepe, se înroșise și părea constipată însă lămurirea a venit la scurt timp când aceasta exclamă:

(Ilinca) – Îmi doresc să fac asta de când mama m-o făcut !

(Rodica) – Ce, sa mergi în barul în care lucrează Titu… ?

(Ilinca) – Nu tu amețită, să merg într-o discotecă din Londra.

(Rodica) – Păi nu e discotecă e bar sau mai degrabă o bodegă…

(Ilinca) – Bar, bodegă ce o fi. Putem bea alcool, ne putem bâțâi în voie și… e în Londra !

  După ce cheltuiesc economiile pe doi ani de zile pe trei perechi de pantofi, o bască și-un parpalac din blană de iepure maro cele două se îndreaptă spre hotel pentru a se pregăti de seara cea mare.

  Timpul trece foarte repede și cu o mică întârziere (cauzată de Ilinca, care nu a vrut să plece până la finalul emisiunii cu mineri de pe Discovery Chanel) fetele s-au prezentat la locul de întâlnire împuiate și parfumate mai rău ca la festivalul de modă.

  Titu le-a prezentat locația și lumea din jur, în genere barmani căci barmanii și femeile de serviciu erau singurele persoane cu care acesta socializa.
  Damele erau încântate de atmosfera din club și plăcut surprinse de numarul mare de români prezenți acolo. L-au observat pe Blogatu care părea că se distrează bine, era descheiat la cămașă pe o masă din secțiunea VIP, făcea live blogging. L-au zărit și pe Vasile Manu care ținea o prelegere, singur, într-un colț. Însă cu adevărat mirate au fost la vederea lui Repfu Perfu care se afla alături de patronul clubului și câțiva bodyguarzi, era escortat afară fiindcă făcuse scandal în legătură cu internetul “free” pe care aceștia îl aveau în club.

Blogatu  Vasile Manu  Perfu

  Fetele s-au așezat la o masă și după câteva zeci de minute în care Ilinca turna în ea ca-n betonieră, DJ VMC (se citește Vi Em Si!) a intrat la platane iar la vederea lui, Rodica ar fi vrut să spună că o lăsă genunchii însa stătea jos și nu prea era posibil. A fost dragoste la prima vedere între rodica și DJ VMC, o atrăgea atât numele de dubios cât și înfățișarea acestuia de hipster. DJ-ul era îmbrăcat într-un pulover roșu, pantaloni trei-sfert albaștrii și purta șapcă și o pereche de ochelari, mari, ca să nu-l orbească întunericul.

Dj

  Rodica îl rogă pe Titu să îi facă cunoștință cu Dj-ul iar la cinci dimineața când Ilinca se simțea ca acasă întinsă pe trei tamburele din club, acesta iese din emisie iar Titu îi îndeplinește dorința fostei colege. DJ VMC le invită pe cele două tipe, și ținând cont de canitatea de alcool consumată, nu e de mirare că acestea acceptă din prima să meargă la naiba-n praznic cu un dubios.

  În drum spre casă fetele află de la ce vine “DJ VMC” atunci când acesta le dezvăluie că numele său adevărat este Vida Marinel Cosmagian, după mamă.

  Odată ajunși la apartamentul dubiosului DJ-ului, cele două au fost invitate în casă iar Ilinca se zgâia de parcă ar fi vrut să-i fure mileurile de la mă-sa mare de sub peștii de ceramică.
  După un preludiu lung cu vin roșu ales, căci Ilinca duce mult că-i din ardeal, Marinel reușește să o vrăjească pe Rodica iar în timp ce Ilinca e lăsată să se uite la desene cei doi trăiesc o noapte de dragostea cum n-a mai fost. Însă aceasta nu ține prea mult deoarece Marinel afirmă după partida de sex că e însurat și că nevasta lucrează de noapte iar Rodica și Ilinca sunt invitate să plece fiindcă se apropie ora la care trebuie să-i vină soția acasă.

  Cu inima sfâșiată Rodica își face bagajele și se duce țintă la aeroport unde își cheltuiește ultimii bani pe bilete de avion la clasa întâi, de la Tarom, căci biletele primite cadou erau numai dus.

  Chiar și în ziua de astăzi Rodica regretă acea noapte iar Ilinca e încă supărată pe prietena ei pentru că nu a lăsat-o să ia săpunul și câteva prosoape din baia hotelului acasă.

Sursa imaginilor: 1, 2, 3, 4 și 5.

4 thoughts on “Idilă la Londra

  1. Gabriel Ursan says:

    Mult prea tare articolul tau! Cand am vazut fotografiile cu cei trei bloggeri pur si simplu mi-am dat seama ca ma voi folosi tot de camera foto de la telefonul mobil si anul asta :)). Ma refer la cum ai legat totul in articol.

    Partea buna e ca acest concurs a generat destul de multe articole creative si originale.

  2. Morom3t3 says:

    Si a castigat articolul care nu a respectat nicio cerintza. Ca la romani. E a treia oara cand castiga un articol care nu avea ce cauta in concurs.
    Citeste ce am discutat cu castigatorul; el nu e in stare sa spuna daca a respectat cerintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *