Aplicatia BT Pay

Banca Transilvania m-a recâștigat în calitate de client cu aplicația lansată recent, BT Pay. Aceasta se aseamănă foarte mult cu Apple Pay, o tehnologie pe care nu mă așteptam să o văd prea curând implementată în România.

Pentru că sunt băieți deștepți, cei de la Banca Transilvania aveau un serviciu de online banking și sub forma altui serviciu, aplicația de banking de pe smartphone, pe care trebuia să le plătești separat, evident. În trecut am optat doar pentru online banking și mă gândeam serios să trec la Raiffeisen Bank, expres pentru aplicația de banking pentru mobil pe care aceștia o oferă.

Recent îmi făcusem card contactless și, deși îmi oferea foarte mult confort să plătesc apropiind portofelul de POS, am început să mă îngrijorez cu privire la securitatea banilor. Prin afară se fură deja cu POS-uri la purtător. Astfel că am ajuns să-l port într-un plic special, și cu tot cu plic în portofel, dar asta adăuga la loc pasul pe care îl săream plătind contactless. Aici intervine BT Pay, iar Banca Transilvania m-a recâștigat.

Dacă cu cardul contactless economiseam până la câteva minute atunci când făceam o plată, plătind cu telefonul, totul se rezumă la o maxim un minut. Activez NFC din bară, intru în aplicație, autorizez plata cu amprenta și am 60 de secunde să efectuez plata, altfel expiră.

Aplicația este gratuită, spre deosebire de aplicația pe care o ofereau în trecut. Afișează tranzacții și sold. E exact ce trebuia și e și cool.


La fel ca și în cazul plății cu cardul, încerc să scurtez procesul de postare pe blog pentru a mă impulsiona să postez mai des.

Am găsit o aplicația de smartphone care îmi transformă ceea ce dictez în text. Functionează aproximativ ok și cu limba română. Încerc să folosesc timpul pe care îl petrec în mașină spre și de la job, într-un mod util.

Articolul de mai sus l-am “dictat” ieri și astăzi. Articolele din categoria “scurte” vor fi postate într-o formă foarte apropiată de raw / needitat și cu o grafică simplă.

Să mă țină 😀 !

2 thoughts on “Cum m-au recâștigat cei de la Banca Transilvania cu aplicația BT Pay

 1. Alex D says:

  Deci daca am inteles bine, de frica sa nu ti se fure banii din buzunar cu POS, tineai cardul intr-un plic special in portofel. Asadar in loc sa faci o plata in 10 secunde, sa zicem, o faceai in 20 pentru ca trebuia sa scoti si din plic cardul. Acum cu aplicatia, o faci in maxim un minut, zici tu. Nu inteleg unde e castigul.

  Eu vin cu alta solutie: ia-ti un portofel cu protectie RFID. E suficient sa cauti “wallet” pe amazon si vei vedea ca majoritatea au chestia asta din fabrica. Vorbim de o investitie de 10-20 de dolari care te duce de la “maxim un minut” inapoi la 10 secunde la fiecare plata cu cardul. Si nu te mai complici cu telefonul.

  Dar probabil stiai deja tot ce-am spus eu aici. Daca nu, acum stii ce sa faci cu banii din advertorial 😉

  • Bogdan Anghelina says:

   Salut Alex,

   Da, până la partea cu plicul așa este, cum ai descris. Ce pare că nu ai înțeles tu e că aplicația îți dă 60 de secunde să apropii telefonul de un POS, iar apoi expiră sesiunea, dar asta nu înseamnă că mie îmi ia 60 de secunde să fac asta. E cel puțin la fel de rapid, intru în aplicație, pun degetul pe butonul de home și apoi telefonul pe POS și asta este tot.

   Dacă studiezi puțin, vei vedea că articolele publicitare de pe blogul meu sunt semnalizate printr-o etichetă în partea de jos. În plus, zi-mi ultimul advertorial citit care nu are link-uri în cadrul lui. Exact 😀 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *