Microsoft Wireless Mouse 5000

  După mai bine de două săptămâni de teste a venit momentul să descriu experiența cu mouse-ul primit de la EvoMag (video unboxing), mai exact Microsoft Wireless Mouse 5000.

  Nu am să prezint mouse-ul din prisma unui tehnician ci din cea a unui simplu utilizator. Primul lucru observat este mărimea mouse-ului care nu deranjează însă este observabilă chiar și în cazul trecerii de la un mouse de gaming (A4Tech X-710BK), un mouse mare de altfel.

A4tech X-710BK vs Microsoft Wireless Mouse 5000
A4tech X-710BK vs Microsoft Wireless Mouse 5000
Microsoft Wireless Mouse 5000
Microsoft Wireless Mouse 5000

  Pe site-ul producătorului este menționată lățimea de 70,3 mm respectiv lungimea de 117 mm.

Tot de pe site-ul producătorului sunt extrase următoarele date:

 • Tehnologie BlueTrack™
  Tehnologia Microsoft BlueTrack combină puterea optică cu precizia laser de poziţionare remarcabilă pe practic orice suprafaţă.
 • Wireless fiabil la 2,4 Ghz
  Tehnologia Microsoft wireless de 2,4 GHz oferă o conexiune fiabilă pe o rază de acţiune de până la 9 metri, practic fără interferenţe.
 • Durată de viaţă a bateriei de 8 luni
  Utilizaţi mouse-ul fără oprire timp de până la 8 luni. Receptorul cu introducere pentru stocare opreşte sau porneşte mouse-ul automat, iar LED-ul de stare pentru baterie vă anunţă când este necesar să o schimbaţi.
 • Funcţionează pe aproape orice suprafaţă
  Mouse-ul va funcţiona oriunde lucraţi şi dvs., chiar şi pe granit, pe covor sau pe lemn nefinisat.
 • 3 ani de garanţie
 • Citește tot…

  Producătorul nu menționează însă că mouse-ul nu are drivere pentru Windows 7 (doar pentru Vista, Xp și 2000) dar funcționează și fără.

  Atunci când calculatorul este foarte încărcat (Procesor/RAM) mouse-ul Microsoft Wireless 5000 prezintă o întârziere, un fel de smooth/blocaj timp de câteva secunde chiar dacă receptorul este la numai 10 cm. Să fie din cauza lipsei unui driver ?

Mouse Microsoft Wireless 5000  Mouse Microsoft Wireless 5000

  Rotița de scroll este ceva mai light decât cea a celorlalte mouse-uri cu fir din dotare, A4tech X-710Bk și un LG XM-110. Tot odată în cazul mouse-ului wireless nu am reușit să fac zoom pe fotografii ceea ce în cazul mouse-urilor cu fir puteam.

  Mouse-ul funcționează la peste 6 metrii (testat!) și pe diferite suprafețe (față de masă, lemn laminat și alte materiale textile…) dar recomandat ar fi să-l folosiți pe un mousepad, eu l-am folosit pe un SteelSeries SteelPad QcK.

LG XM-110 vs Delux DLM-351 vs Microsoft Wireless Mouse 5000
LG XM-110 vs Delux DLM-351 vs Microsoft Wireless Mouse 5000

  Microsoft Wireless Mouse 5000 e un mouse bun pentru un end-user însă nu e de nici un folos celor ce fac editare în Photoshop sau care vor să joace CounterStrike, niciodată un mouse wireless nu va egala un mouse wired pe acest plan.

LG XM-110 vs Delux DLM-351 vs Microsoft Wireless Mouse 5000
LG XM-110 vs Delux DLM-351 vs Microsoft Wireless Mouse 5000

  Mouse-ul costă între 130 și 140 lei și poate fi găsit în mai toate magazinele online (1, 2).

PS: Pozele sunt realizate cu Toshiba Camileo S20.

Etichete: ,

2 comentarii

 1. M-ar tenta sa imi cumpar un mouse in genul celor de mai sus dar nu as avea ce face cu el. Astea deja ar fi pentru birou si mai mult de design. Eu am un mouse de gaming G5 (Kogitech) si sunt foarte multumita de el.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.