Sectorul imobiliar continuă să se dezvolte într-un mod acerb, iar acest lucru poate fi confuz pentru cei aflați în căutarea unui spațiu imobiliar. Mai ales că presupune un efort financiar considerabil, este foarte importantă informarea corespunzătoare înainte de a ajunge la o concluzie cu privire la apartamentul de achiziționat.

Recomandarea experților Compari Imobiliare, o platformă complexă ce include date și statistici cu privire la prețurile curente ale metrului pătrat util din fiecare județ în parte și anunțuri imobiliare, este de a analiza în amănunt ofertele propuse pe piață, pentru ca decizia finală să fie pe deplin mulțumitoare.

Prudență în alegerea locuinței

Este un prim aspect de avut în vedere. Studierea minuțioasă a pieței imobiliare este un procedeu deloc de grăbit sau de ignorat. Consultanța unor profesioniști, alături de efectuarea vizitelor specifice apartamentelor de interes sunt de asemenea importante și trebuie tratate ca atare. Acești pași constituie soluția către formarea unei viziuni corecte asupra prețurilor, precum și eliminarea nelămuririlor ce vizează costurile unei tranzacții.

Rolul unui portal anunțuri imobiliare este de asemenea important în acest context, deci de luat în considerare. Cei care tind spre achiziționarea unui apartament în bloc nou se vor orienta de preferat spre ofertele ce prezintă un nivel de finalizare înalt, ca să nu se expună riscului ca într-un final acesta să nu mai fie dat spre exploatare.

Din nou, aspecte de avut în vedere în momentul consultării unui portal de anunțuri imobiliare, se referă la analizarea infrastructurii sectorului în care urmează să fie cumpărat imobilul, adică accesul la școli, transportul în comun, farmacii, grădinițe, marketuri, bănci etc. Unii ar putea fi interesați și de posibilitatea de a replanifica imobilul după preferințe, deci încă un lucru de adăugat în lista de criterii.

Evaluarea corectă a stării în care se prezintă imobilul este necesară, deci ajutorul unui specialist în construcții trebuie să fie la îndemână – este un mod sigur de a evita o investiție deplorabilă.

compari imobiliare

Prudență în încheierea contractului de vânzare – cumpărare

Verificarea în amănunt a actelor de proprietate este ceva absolut obligatoriu și soluția pentru numeroase neplăceri ce ar putea apărea în caz contrar: solicitarea unui extras pentru a verifica existența unor gravări din partea băncilor, a organelor de stat, persoane fizice, instituții financiare.

Procurarea unui imobil cu sechestre necesită discutarea corespunzătoare a condițiilor ce presupun anularea acestuia. De preferat este să se realizeze tranzacția cu ajutorul unei instituții financiare, a aceleia ce l-a aplicat. Este modalitatea de a beneficia de garanția legalității, precum și de anularea sechestrului.

Compari Imobiliare atrage atenția asupra verificării legalității procurii în condițiile în care se realizează vânzarea în acest mod. De asemenea, distingerea unor termeni precum acord de arvună și avans trebuie să se poată realiza. Spre exemplu, dacă un proprietar ia decizia de a nu mai vinde atunci când achiți arvuna, poți să soliciți restituirea sumei duble. Atunci când plătești avans însă, primești înapoi aceeași sumă. Dacă indecizia este specifică cumpărătorului nici una dintre sume nu va fi înapoiată.

Apartament de pe Compari Imobiliare

Potrivit legislației, atunci când se încheie tranzacția de vânzare – cumpărare cumpărătorul este cel care va suporta cheltuielile notariale.

Sunt aspecte ce trebuie cunoscute pentru ca întregul demers ce îl implică achiziționarea unei locuințe să se desfășoare în mod adecvat.

Pentru oferte imobiliare, statistici privind prețurile curente în funcție de oraș, cartier, zone, Compari Imobiliare este un portal de anunţuri imobiliare și nu numai, mereu la dispoziția utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *