YSmush vs JPEGmini

  YSmush și JPEGmini sunt două site-uri cu ajutorul căruia putem comprima imagini. Pe cel dintâi l-am folosit până nu de mult pentru a comprima imaginile pe care le-am urcat pe blog, problema este că uneori dădea erori iar alteori îmi spunea că imaginea nu poate fi micșorată. De câteva săptămâni am aflat de JPEGmini și am decis să fac un test eliminator:

  Am luat o imagine a cărei dimensiuni inițiale era de 360kb (size on disk), am micșorat-o cu YSmush iar apoi am micșorat din nou originalul cu JPEGmini, rezultatele sunt următoarele:

imaginea originală
imaginea originală

YSmush
YSmush

JPEGmini
JPEGmini

În nici unul din cazuri calitatea imaginii nu a fost vizibil afectată* însă rezultatul cel mai bun l-a avut JPEGmini care a micșorat dimensiunea imaginii inițiale cu aproape 2,8 ori (de la 360kb la 132kb).

imaginea originală
imaginea originală

YSmush
YSmush

JPEGmini
JPEGmini

  *Cum e posibil ca o imagine să fie micșorată dar să nu piardă din calitate ? Ei, calitatea imaginii este modificată însă asta se observă doar dacă facem zoom (5x sau mai mult):

imaginea originală - detaliat
imaginea originală - detaliat

YSmush - detaliat
YSmush - detaliat

imaginea micșorată cu JPEGmini - detaliat
JPEGmini - detaliat

  În ultima imagine, cea micșorată cu JPEGmini, blurul este cel mai vizibil. Totuși, pentru imaginile pe care le afișați pe blog vă recomand să le comprimați cu ajutorul acestui site (operația durează câteva secunde, o puteți face și fără cont iar în cazul în care vă faceți unul veți putea păstra fotografiile uploadate în albume și veți primi confirmări pe mail de fiecare dată când procesarea unei poze/unui album a fost finalizat/ă) deoarece diferența nu este vizibilă iar câteva zeci sau chiar sute de kilobiți fac diferența la încărcarea unei pagini !

Etichete: , ,

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.