nu mai pierzi nici un mail

Procedeul presupune setarea unei adrese de mail, în cPanel, pe care să vină toate mesajele de la toate adresele de mail de pe un domeniu. Chiar și mesajele trimise către adrese de mail introduse greșit sau neexistente.

Ca exemplu: aveți setată o singură adresă de mail, contact@domeniuldumneavoastră.ro.

Un expeditor vă trimite un mail pe cotact@domeniuldumneavoastră.ro sau chiar pe office@domeniuldumneavoastră.ro. În cazul acesta, dacă nu aveți făcută setarea pe care v-o propun, ați pierde orice mesaj venit pe adresa scrisă greșit sau pe adresa inexistentă de mai sus, iar mesajul ar putea fi unul important.

Prin setarea unei adrese implicite, vă asigurați că nu mai pierdeți nici un mail.

cPanel -> EMAIL -> Default Address

Intrați în cPanel pe domeniul dorit, navigați până la secțiunea EMAIL și selectați Default Address.

cPanel - EMAIL - Default Address

Default Address -> Forward to Email Address

Selectați domeniul pentru care doriți să faceți setarea, bifați “Forward to email address”, introduceți adresa de mail pe care doriți să primiți toate mesajele venite pe domeniul dumneavoastră, iar apoi apăsati pe butonul “Change”. Asta este tot.

Setare adresa de mail implicita

5 thoughts on “Cum setezi din cPanel ca toate mail-urile de pe un domeniu să vină la o singură adresă

  1. alex says:

    Fain tutorialul si extrem de simplu. Acum vreo trei ani mi-a facut CristianLS aceasta redirectionare via Gmail printr-un procedeu mult mai complicat pe care nu l-am retinut. Apoi s-a intamplat ceva si un an de zile n-am stiut si n-am bagat de seama ca nu mai vin mail-urile de pe blog. Am mi-am setat mail-ul in Thunderbird si e mult mai ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *