#PRbeta Cluj – Victor Kapra despre jurnalism & SM

Înaintea prezentării propriu-zise o domnișoară, reprezentat al Romtelecom, ne-a vorbit despre prezența respectiv evoluția companiei în online din anul 2007 încoace. Un exemplu de „așa da” datorită strategiilor pe care le-au abordat de-a lungul timpului.

Reprezentanta Romtelecom - PRbea Cluj  Reprezentanta Romtelecom - PRbea Cluj

*Fac o paranteză pentru a menționa că am aflat care a fost treaba cu serialul finanțat de Romtelecom, Viața în 3 (cel lansat în parteneriat cu Trilulilu). Campania a fost una de conștientizare și avea ca target tineretul (au vrut să facă cunoscut brandul în randul tinerilor). Producția a încetat din cauza sumelor de bani necesare.

Trecând la workshop, Victor Kapra ne-a vorbit astăzi despre comunicare, jurnalism și social media. Însă înainte de toate acesta s-a prezentat într-un mod caracteristic și am să las imaginile să vorbească în această privință:

Victor Kapra editor Mediafax - PRbeta Cluj
Victor Kapra redactor-șef adjunct ZF - PRbeta Cluj
Reguli workshop Victor Kapra - PRbeta Cluj

Am discutat despre foarte multe aspecte ale comunicării online și offline, ale jurnalismului cât și ale social media. O groază de idei și informații folositoare.

Trec aici câteva idei din cadrul workshop-ului:

 • Cum trebuie să fie o aplicație web 2.0.
 • Social media = Conversație.
 • Primul pas în conversație:
  – Am integrat canalele SM în site ?
  – Este site-ul companiei relevant pentru consumator ?
  – Există o adresă de mail pentru clienți ?
  – Am creat o comunitate pe site-ul corporate ?
 • Specialistul de PR/MK 2.0 trebuie să creeze un mix (o comunitate, content de calitate, să știe să comunice nu numai cu jurnaliștii).
 • Consumatorul a devenit Comunicator !
 • PR-ul modern nu livrează comunicate ci știri gata scrise.
 • Companiile ar trebui să aibă mai multă grijă la informația care „se pierde” în rețelele sociale prin intermediul angajaților.
 • De asemenea companiile ar trebui să facă mai multe trimiteri către conturile de SM.

Spre sfârșitul workshop-ului am fost provocați din nou printr-un exercițiu în care a trebuit să aducem câteva idei prin care să facem site-ul unei firme de încălțăminte de lux mai social ca mai apoi să ne prezentăm planul în fața colegilor. O adevărată distracție !

Paricipanți - PRbeta Cluj  Paricipanți - PRbeta Cluj
Paricipanți - PRbeta Cluj  Paricipanți - PRbeta Cluj

Victor Kapra nu e doar un exemplu ci și un model în domeniu pentru mine. Un om cu carismă, educat și adaptabil, cu o bază imensă de informații. A fost o plăcere să-l ascult din nou și să învăț de la acesta.

Victor Kapra - PRbeta Cluj  Victor Kapra - PRbeta Cluj

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *