Social Media Summit Cluj

Am participat ieri la SMS Cluj, un eveniment marca revista Biz.

Bogdan Anghelina - SMS Cluj 2012
Public - SMS Cluj 2012

Moderatoare a evenimentului a fost Marta Ușurelu, Redactor-Șef al revistezi Biz și tot odată o persoană carismatică și directă (a se citi „s-a descurcat de minune”).

Primul speaker a fost Adi Hădean, care a anunțat că va înceta, cel puțin pentru o vreme, să vorbească despre social media & online pentru a se axa mai mult pe meseria de bucătar. Acesta ne-a vorbit despre calitate în online și ne-a prezentat perspectiva sa pesimistă față de bloggerii care încearcă să vândă. Mulți o fac în mod greșit și nu acceptă critici.

Adi Hădean - SMS Cluj 2012

Radu Băzăvan a.k.a. Groparu ne-a vorbit despre dezvoltare personală, despre cum ajungi să te cenzurezi datorită cititorilor și ne-a prezentat două teasere a filmului „Usturoi” care se va lansa anul viitor:

Groparu - SMS Cluj 2012

Al treilea speaker a fost Gabriel Oana a.k.a. Gaben și ne-a vorbit despre componenta video în online și statutul rețelei video Youtube în România. Dar asta nu e tot, ca urmare a clipului de anul trecut în care acesta ne învăța cum să bem țuică, Gaben a făcut un tutorial de dezbătare de data aceasta:

Gaben - SMS Cluj 2012

Prima parte a fost încheiată de Cristian China-Birta cunoscut în unele cercuri ca și Chinezu’. Acesta a anunțat în premieră că (ȘOC!) se lasă de caterincă, cel puțin în cadrul workshop-urilor (că pot să pun pariu că la o bere îl poți îndupleca să revină la vechile obiceiuri). Cristi a vorbit despre blogosferele locale, creșterea și descreșterea acestora. Și nu în ultimul rând a anunțat Campionatul Național de Știri Sportive care se va desfășura pe Sportlocal.ro.

Chinezu - SMS Cluj 2012

Prezentarea din cadrul evenimentului o găsiți pe blogul său.

Prima parte m-a dus puțin cu gândul la o glumă din cadrul unui stand-up comedy care spunea că la o înmormântare preotul a început să mustre câteva persoane prezente făcând trimitere la pasaje din cartea ce tocmai o lansase, fiind prima înmormântare cu lansare de carte la care a participat protagonistul :-D.

Pauza a fost foarte scurtă însă am apucat să strâng mâna câtorva speakeri și să schimb două – trei vorbe cu ei.

A doua parte a evenimentului a fost deschisă de Cristina Bazavan care ne-a vorbit despre regulile de etică din social media. Un fel de „cele zece porunci”.

Cristina Bazavan - SMS Cluj 2012

Andreea Bozoi de la Danone ne-a instruit în ceea ce privește prezența brandului în online & social media.

Andreea Bozoi, Danone - SMS Cluj 2012

Cristian Manafu a vorbit despre social media pentru companii și a făcut și o analiză live pe o voluntară din public. Citat din Manafu: „cel mai bine e să învățăm pe banii altora”.

Cristian Manafu - SMS Cluj 2012

Andrei Gusidi, ambasadorul brandului Johnnie Walker din România ne-a vorbit despre wisky și modul în care se poate bea acesta. M-am oferit voluntar și am avut parte de o experiență interesantă.

Andrei Gusidi, ambasador Johnnie Walker - SMS Cluj 2012
Cum se bea un Johnny Walker - SMS Cluj 2012

După pauza de masă și-a făcut apariția Alexandru Negrea care a vorbit despre Facebook. Eu am fost în urmă cu o săptămână la workshop-ul ținut de el în cadrul #PRbeta unde am avut posibilitatea de a discuta mai pe larg despre această temă.

Alexandru Negrea - SMS Cluj 2012

Per total un eveniment reușit însă dedicat mai mult companiilor. Marta Ușurelu a anunțat că începând cu ediția viitoare, SMS-ul va fi chiar mai axat pe companii. Mie mi-a făcut plăcere să-i ascult pe cei cu care nu mai avusesem contact și să schimb câteva vorbe cu speakerii pe care îi cunoșteam din cadrul altor workshop-uri, și țin să le mulțumesc pe această cale celor de la Revista Biz pentru oportunitatea oferită.

Imaginile sunt luate de pe pagina de Facebook a revistei Biz.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *